Muziek gebruiken in video rechten

Geplaatst op: 13.03.2019

Muziek die je wel zonder problemen mag gebruiken is zogenaamde 'rechtenvrije muziek' of 'creative commons' muziek. En nee, ik ga het geluid van mijn van mijn vakantiefilm niet aantasten omdat er een 1 of ander popiejopie denkt dat de wereld van het geluid van hem of haar is.

Omdat ze inhoudelijk niks met de muziek te maken hebben en ik in de inhoud geinteresseerd ben; de muziek zelf heeft eigenlijk weinig toegevoegde waarde. Een ander alternatief is muziek onder een  Creative Commons licentie gebruiken. Wil je meer weten over muziekrechten, kijk dan eens op: Met een paar tracks van 30 seconden kun je dus al een heel mooi promotiefilmpje maken.

Overigens doet Vimeo hier niet moeilijk over voor zover ik weet, klopt dat? Dus óf geen muziek onder je filmpje, óf eigen muziek. Gadverdamme, vanmorgen vroeg ook weer zo'n mailtje gehad.

Niet om je bang te maken, maar het wel goed kleuren mengen rood blauw groen je bewust te zijn van wat mag muziek gebruiken in video rechten wat niet mag. En nee, domweg omdat het niet meer bij te houden is! Ook succesvol adverteren met Google AdWords. Kan best dat youtube tegenwoordig er de copyrights onder zet, is het verstandig je hier goed in te verdiepen. Helpcentrum Ondersteuning krijgen YouTube.

Ik zou bovendien niet weten hoe en waar je die rechten kunt kopen. West-Veluwe Tuurlijk bestaat er copyrightvrij muziek.

De vorige keer herkende Youtube zelf de audio en heeft onder mijn filmpje automatisch de artiest en de titel gezet ivm copyright. Was net op zoek naar waar je gratis muziek kon downloaden voor eigen gemaakte filmpjes.

West-Veluwe Je mag op Facebook en ook youtube trouwens domweg alleen muziek zonder copyright uploaden. Een promotievideo voor je bedrijf is extra leuk met een lekker deuntje eronder.

Voor een paar euro per jaar je eigen domein, je eigen wordpress, klaar. Met een videograaf alleen heb je nog geen video 25 mei Vooral voor die band. Sociale media investeren volop in eigen series.

  • Toevallig een achtergrondmuziekje wat kort in een film op de achtergrond te horen is, is wat anders dan met opzet een nummer op youtube te laden, met als doel alleen dat nummer te luisteren. En dan wordt het voor de gebruiker wel heel onoverzichtelijk.
  • Je mag het liedje gebruiken, verspreiden en afgeleid materiaal maken zolang je de originele artiest vermeldt.

Een aantal van onze audiotracks en geluidseffecten van hoge kwaliteit en met kbps kun je downloaden en royaltyvrij gebruiken.

Sociale media investeren volop in eigen series, muziek gebruiken in video rechten. Je mag het liedje gebruiken, verspreiden en afgeleid materiaal maken zolang je de originele artiest vermeldt en je mag geen inkomsten maken met je filmpje.

Dat betekend dan dat je het liedje mag gebruiken zolang je de artiest vermeldt, en je het niet gebruikt voor commercile doeleinden! Zo heb ik dus meer dan filmpjes er op staan en er staat soms wel bij dat deze video in bepaalde landen is geblokkeerd.

Hoe gebruik ik rechtenvrije muziek in mijn filmpjes?

YouTube kan geen informatie geven over wettelijke aansprakelijkheid of andere kwesties die buiten het platform kunnen ontstaan. Voor een paar euro per jaar je eigen domein, je eigen wordpress, klaar. Dit merken we met zijn allen ook niet toch?.

Zo krijg je beter geluid in een video en meer kijkers. Gebruik de tabbladen bovenaan de pagina om 'Gratis muziek' of 'Geluidseffecten' te selecteren, muziek gebruiken in video rechten.

Deze content is geblokkeerd. Ook vind ik persoonlijk het aanbod nogal tegenvallen. Pagina 1 van de 1. Daarom biedt YouTube aan om muziek te kiezen uit hun eigen media-bibliotheek met rechtenvrije en geautoriseerde muziek.

Regel 2: De soep wordt niet zo heet gegeten, als...

Vroeger was dat met wordpress ook. Het wordt tijd dat de platenmaatschappijen en uitgevers zich gaan aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen. Als jouw video onterecht gebruik maakt van muziek, kan je video worden verwijderd. Als dat zo is wordt de audio van de video gedempt. Als je wordt gevraagd te bewijzen dat je commerciële gebruiksrechten voor de muziek hebt, moet je de precieze titel van het nummer opgeven en melden dat je dit uit de Audiobibliotheek van YouTube hebt gedownload.

Op de Creative Commons-website vind je meer informatie over toeschrijving. Vooral voor die band. Muziek dowloaden uit de Audiobibliotheek In de Audiobibliotheek van YouTube vind je gratis muziek tv bedienen met smartphone samsung geluidseffecten die je in je video's kunt gebruiken.

Wees dus voorzichtig als je opnames van een event laat maken waar de achtergrondmuziek te horen is. Dan heb je daar schriftelijke toestemming van de artiest voor nodig. Hey ik wil samen met een vriendin een filmpje maken muziek gebruiken in video rechten een door iemand anders gecoverd liedje. Heeft het te maken met de kijkcijfers.

Auteursrechten

Deze licenties worden meestal in een combinatie gebruikt. Tag Manager Banner adverteren, heeft het nog nut? Zoek in vragen. Een soort van excuus dus om er reclame naast te kunnen zetten.

Privacybeleid Servicevoorwaarden van YouTube Feedback verzenden. Of heb ik gewoon mazzel dat de maatschappijen van die bands toevallig niet zo moeilijk over dit soort dingen doen.

Zingen doe je natuurlijk vaak met bestaande teksten en melodien maar toch op je eigen manier.

Zie ook:

Zwarte piet moet zwart blijven

Hotel boeken zonder creditcard amsterdam

Uitschrijven gemeente rotterdam zonder nieuw adres

Hoe lang ben je ongesteld na een bevalling

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Erdi 17.03.2019 20:41
Je email adres wordt niet gepubliceerd.
Harald 24.03.2019 19:47
Je mag het liedje gebruiken, verspreiden en afgeleid materiaal maken zolang je de originele artiest vermeldt en je mag geen inkomsten maken met je filmpje.
Jaap-Jan 03.04.2019 13:19
Een aantal van onze audiotracks en geluidseffecten van hoge kwaliteit en met kbps kun je downloaden en royaltyvrij gebruiken. Wil je meer weten over muziekrechten, kijk dan eens op:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site ilisteniwatch.com vereist! © ilisteniwatch.com 2009-2019